Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 275 návštěvníků)

Lahodné vanilkové rohlíčky ♥

5.0
Lahodné vanilkové rohlíčky ♥

Potřebné ingredience

velmi lahodné rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku, vyzkoušejte mile vás překvapí jejich jemná chuť :-) * Na těsto: * 28 dkg hladká mouka * 20 dkg máslo * 7 dkg cukr moučka * 1 ks žloudek * 1 balení vanilkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a uděláme jemné těstíčko, necháme ho minimálně 2 hodiny odpočinout a tvarujeme rohlíčky, dáváme na plech a pečeme na 150 stupňů do zlatova. Po vychladnutí obalíme rohlíčky v moukčovém cukru do kterého jsme přimíchali ještě van.cukr

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kvíčalka 12. 12. 2016, 22:18
Tak právě jsem udělala těsto,cukr jsem dala kokosový a teda už neupečené je to paráda.Tak snad se zítra povedou a nespálím to ,-) (banky)
novackova 20. 11. 2016, 21:35
(Y) (Y) (F)
kokoska24 15. 12. 2015, 12:08
Ať se dívám, jak se dívám, nevím kolik ořechů se do nich má dát?
žabada 15. 12. 2015, 20:31
@kokoska24 :-$ tam nejsou ořechy
hanula91 15. 12. 2015, 9:52
:)
Ninouš 4. 12. 2015, 16:46
Ráda zkusím-díky (Y)
laskonka333 4. 12. 2015, 12:44
(banky)
Liduška 3. 12. 2015, 22:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lidapos 16. 12. 2013, 14:37
Tak to jsem nečekala, vynikající! (Y)
bravja 10. 12. 2012, 21:58
Jsou opravdu moc dobré. Budu dělat i příští rok. (Y) (Y) |:o) |:o)
ji.ci 7. 12. 2012, 19:34
Tak letos zas budou Vaše rohlíčky (banky) (andel) (stromecek) (jezisek)
S.aba 7. 12. 2012, 15:26
,-) Strašně to utíká.......už je to zas rok a zase se pustím do těch vašich výborných a hlavně bezořechových (smich).
jeremy 7. 9. 2012, 13:45
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
S.aba 16. 12. 2011, 7:51
(Y) Tak jsme je letos zase pekli podle vašeho receptu a musím znova ohodnotit jako super mňamku. super recept. K cukru na obalení ještě přidáváme rozemletý lusk vanilky a to je potom vanilková vůně všude (stromecek) (L)
11Monča11 16. 12. 2011, 9:49
@S.aba jsem strašně ráda, že vám chutnají :-)) (L) a děkuji za tip s tou vanilkou, to určitě vzkouším (Y) (Y)děkuji
VERONIKA 15. 12. 2011, 10:21
Mohu se jen zeptat vanilkový cukr do těsta nebo je to ten na obalení?
11Monča11 15. 12. 2011, 12:36
@VERONIKA vanilkový cukr do těsta :-) na obalení nedávám, ale taky to někdo obaluje s moučk.cukrem+van.cukr :-) (L)
aguaverde 13. 12. 2011, 16:18
*-)Jak píše paní na předchozí stránce mám je taky tvrdé jako beton *-)dcerce to ale nevadí jí je i tak ,-) napadlo mne zda není problém v tom že sem nepoužila máslo ale heru *-) *-) *-)
11Monča11 15. 12. 2011, 1:10
@aguaverde Alenko, hned po upečení jsou tvrdší :-) cca po 3 dnech změknout a jsou křehoučké. OVŠEM POZOR pokud se použije hera nejsou tak křehké jako z másla, ale jsou každopádně měkké, nebojte i když jste použila heru tak změknout za ty 3 dny cca :-) (L) (L)
ledvinový kamínek 8. 12. 2011, 16:46
Zdravím všechny,taky mě rohlíčky zaujali,tak skusím je udělat :-)
ropana 1. 12. 2011, 13:01
Dnes jsem upekla-naprosto perfektní těsto,úžasné,dobře se s ním pracuje a konečně rohlíčky bez ořechů. |:o) |:o) |:o)
11Monča11 4. 12. 2011, 18:47
@ropana děkuji :-)))) taky jsme si tyto rohlíčky opravdu zamilovali :-)))) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jitakaj 22. 12. 2010, 9:23
prosim Vas ty cukry patri do testa nebo je to jen na ten posyp...dekuji :-)
11Monča11 22. 12. 2010, 10:17
@Jitakaj těch 7 dkg moučky a van.cukr patří do těsta je to tam psané přísady na těsto (Y) (Y)pak na obalení ale také moučku a van cukr ale to dle potřeby :-) kolik jich máte na obalení (Y) (Y) (Y) (jezisek) (kolednici)
vicinka 20. 12. 2010, 23:48
Výborné. Taky jsem pekla.
11Monča11 22. 12. 2010, 10:18
@vicinka (Y) (Y) (Y) (L) (kolednici) (jezisek) (banky) (andel)
hanikam 20. 12. 2010, 8:52
Jsou fakt výborné, jen do vánoc (banky) asi nevydrží (zajic) (zajic)
11Monča11 22. 12. 2010, 10:18
@hanikam Haničko je 2 dny do vánoc a já mám tak akorát na 3 talíře a je po nich (H) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (Y) (Y) (L) (kolednici) (banky) (jezisek) (vanoce)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie