(recept
si oblíbilo 275 návštěvníků)
Lahodné vanilkové rohlíčky ♥
Potřebné ingredience
velmi lahodné rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku, vyzkoušejte mile vás překvapí jejich jemná chuť :-) * Na těsto: * 28 dkg hladká mouka * 20 dkg máslo * 7 dkg cukr moučka * 1 ks žloudek * 1 balení vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a uděláme jemné těstíčko, necháme ho minimálně 2 hodiny odpočinout a tvarujeme rohlíčky, dáváme na plech a pečeme na 150 stupňů do zlatova. Po vychladnutí obalíme rohlíčky v moukčovém cukru do kterého jsme přimíchali ještě van.cukr
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kvíčalka
(upraveno)
12. 12. 2016, 22:18
Tak právě jsem udělala těsto,cukr jsem dala kokosový a teda už neupečené je to paráda.Tak snad se zítra povedou a nespálím to
novackova
(upraveno)
20. 11. 2016, 21:35
kokoska24
(upraveno)
15. 12. 2015, 12:08
Ať se dívám, jak se dívám, nevím kolik ořechů se do nich má dát?
žabada
(upraveno)
15. 12. 2015, 20:31
@kokoska24
tam nejsou ořechy
hanula91
(upraveno)
15. 12. 2015, 9:52
Ninouš
(upraveno)
4. 12. 2015, 16:46
Ráda zkusím-díky
laskonka333
(upraveno)
4. 12. 2015, 12:44
Liduška
(upraveno)
3. 12. 2015, 22:12
lidapos
(upraveno)
16. 12. 2013, 14:37
Tak to jsem nečekala, vynikající!
bravja
(upraveno)
10. 12. 2012, 21:58
Jsou opravdu moc dobré. Budu dělat i příští rok.
ji.ci
(upraveno)
7. 12. 2012, 19:34
Tak letos zas budou Vaše rohlíčky
S.aba
(upraveno)
7. 12. 2012, 15:26
Strašně to utíká.......už je to zas rok a zase se pustím do těch vašich výborných a hlavně bezořechových .
jeremy
(upraveno)
7. 9. 2012, 13:45
S.aba
(upraveno)
16. 12. 2011, 7:51
Tak jsme je letos zase pekli podle vašeho receptu a musím znova ohodnotit jako super mňamku. super recept. K cukru na obalení ještě přidáváme rozemletý lusk vanilky a to je potom vanilková vůně všude
11Monča11
(upraveno)
16. 12. 2011, 9:49
@S.aba
jsem strašně ráda, že vám chutnají ) a děkuji za tip s tou vanilkou, to určitě vzkouším děkuji
VERONIKA
(upraveno)
15. 12. 2011, 10:21
Mohu se jen zeptat vanilkový cukr do těsta nebo je to ten na obalení?
11Monča11
(upraveno)
15. 12. 2011, 12:36
@VERONIKA
vanilkový cukr do těsta na obalení nedávám, ale taky to někdo obaluje s moučk.cukrem+van.cukr
aguaverde
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:18
Jak píše paní na předchozí stránce mám je taky tvrdé jako beton dcerce to ale nevadí jí je i tak napadlo mne zda není problém v tom že sem nepoužila máslo ale heru
11Monča11
(upraveno)
15. 12. 2011, 1:10
@aguaverde
Alenko, hned po upečení jsou tvrdší cca po 3 dnech změknout a jsou křehoučké. OVŠEM POZOR pokud se použije hera nejsou tak křehké jako z másla, ale jsou každopádně měkké, nebojte i když jste použila heru tak změknout za ty 3 dny cca
ledvinový kamínek
(upraveno)
8. 12. 2011, 16:46
Zdravím všechny,taky mě rohlíčky zaujali,tak skusím je udělat
ropana
(upraveno)
1. 12. 2011, 13:01
Dnes jsem upekla-naprosto perfektní těsto,úžasné,dobře se s ním pracuje a konečně rohlíčky bez ořechů.
11Monča11
(upraveno)
4. 12. 2011, 18:47
@ropana
děkuji ))) taky jsme si tyto rohlíčky opravdu zamilovali )))
Jitakaj
(upraveno)
22. 12. 2010, 9:23
prosim Vas ty cukry patri do testa nebo je to jen na ten posyp...dekuji
11Monča11
(upraveno)
22. 12. 2010, 10:17
@Jitakaj
těch 7 dkg moučky a van.cukr patří do těsta je to tam psané přísady na těsto pak na obalení ale také moučku a van cukr ale to dle potřeby kolik jich máte na obalení
vicinka
(upraveno)
20. 12. 2010, 23:48
Výborné. Taky jsem pekla.
11Monča11
(upraveno)
22. 12. 2010, 10:18
@vicinka
hanikam
(upraveno)
20. 12. 2010, 8:52
Jsou fakt výborné, jen do vánoc asi nevydrží
11Monča11
(upraveno)
22. 12. 2010, 10:18
@hanikam
Haničko je 2 dny do vánoc a já mám tak akorát na 3 talíře a je po nich